Hrast gotovi dvoslojni parket mopar

Kao što ime sugerira, Japandi stil u uređenju interijera uspješan je spoj japanskog minimalizma i skandinavske funkcionalnosti. Odlikuje ga mirna i ugodna atmosfera, čiste linije, minimalni detalji te prirodni tonovi i materijali.

 

Kako postići Japandi stil u vašem uređenju? Dajemo vam nekoliko savjeta kako jednostavno unijeti ovaj stil u vaš interijer.

 

1. Minimalizam  – Izbacite nepotrebno, čuvajte samo ono bitno!

Japandi stil naginje minimalizmu s naglaskom na funkcionalnost. Raščistite prostor od svih nepotrebnih stvari, ostavite samo one bitne. Odaberite namještaj čistih linija, jednostavnih oblika, uz uvjet da bude praktičan i estetski ugodan.

White Oak Chevron Flooring
White oak chevron prefinished engineered flooring

2. Neutralna paleta boja

Uskladite boje podova i stolarije, te odaberite nježne pastelne tonove.  U Japandi stilu koristi se neutralna paleta poput bijele, sive, bež sa ponekim naglaskom na tamniji zemljani ton ili zelenu boju.

Hrast gotovi dvoslojni parket mopar
kuca u zagrebu
white oak hardwood flooring

3. Vaša oaza mira, ravnoteže i harmonije

Japandi kao stil uređenja obuhvaća uravnoteženost, jednostavnost i čvrstu povezanost sa prirodom, stoga su materijali koji se koriste prirodni sa velikim naglaskom na kvalitetu, udobnost i održivost.  Pažljivo rasporedite namještaj i elemente kako biste postigli uravnotežen izgled.

oak hardwood floor
oak floors hrast parket

4. Prirodnost i održivost

Koristite prirodne materijale poput drva, kamena, papira, ratana, lana… Kombinirajte različite teksture materijala za stvaranje kontrasta u prostoru. Drvo tamnih tonova može dodati toplinu prostoru, dok svjetliji tonovi donose svježinu.

jasen parket ash floor

5. Prirodno svjetlo

Japandi veliki naglasak stavlja na prirodne izvore svjetlosti kako bi unutarnji prostor približio vanjskim za savršen sklad sa prirodom…

Omogućite što više prirodne svjetlosti da ulazi u prostoriju. Koristite lagane zavjese kako biste zadržali osjećaj prozračnosti.

hrast parket pod
oak chevron floor

6. Sobno zelenilo

Japandi promovira upotrebu biljaka kao elemenata ravnoteže. Uključite biljke u interijer kako biste donijeli osjećaj prirode.

green plant interior
interior flooring

I za kraj…. Zapamtite,  Japandi stil vodi se onom ‘less is more’ i tu krenite – raščišćavanjem prostora od svega što vizualno opterećuje,…ali za potpuno jedinstven interijer potražite neki vintage komad namještaja i dodajte ‘ono nešto’ vašem uređenju.

Kroz Japandi stil postići ćete osjećaj smirenosti i uravnoteženosti.

Dodatne obrade MOPAR asortimana koje Vam predlažemo su:

mopar oak parquet cappuccino
mopar hope oak